Fiskekraft
Dette er den forseggjorte varianten. Det går fint an å bare syde fiskebeina i vann sammen med for eksempel løk, selleristang, hvit pepper og bladpersillestilker i en enklere versjon.
Oppskrift av: Håvard Egge
45 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
1 ss
olje, nøytral2 stk
løk2 fedd
hvitløk1 stk
purre (kun det hvite)1 stk
fennikel2.5 dl
hvitvin, tørr3 l
vann15 stk
hvite pepperkorn2 stilker
bladpersille og/eller timian1 stk
laurbærbladSlik gjør du det:
Rens eventuelle fiskehoder for øyer og gjeller og skyll. Skyll også fiskebeina godt.Stek grønnsakene på middelslav varme i oljen til de er myke (ikke brune) i tre-fire minutter.
Tilsett hvitvin og kok inn til 1/3.
Tilsett fiskebein og stek uten å brune to-tre minutter
Tilsett vann og urter og krydder. Kok opp. Syd i 20 minutter (må ikke koke for lenge) - skum av underveis.
La kraften avkjøles i kasserollen i 5-10 minutter.
Sil av (gjerne gjennom et bomullsklede) og avkjøl helt. Sett kaldt eller frys ned.
Har fiskefettet avgitt litt vond lukt kan en skvis sitronsaft redde smaken.Holder 2 dager i kjøleskap og 2-3 måneder i fryser.