Fylt svinekam
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
I ovn ved 125° i 1,5-2 timer Fukt skaftet på en treskje og stikk det gjennom fileten så det blir et godt hull. Sil laken fra frukten og mos halvparten av den. Fyll den moste frukten i fileten, gni den inn med salt og pepper og surr den med bomullshyssing så den holder formen. Stek fileten midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt. Bruker du steketermometer skal kjernetemperatur være 72°. Ta kjøttet ut og la det hvile. Kok langpannen ut med litt av laken fra fruktboksene, samt terningbuljong. Kok sjyen litt inn, jevn den eventuelt med lys maisennajevner og smak den til med salt og pepper. Fyll gelé i de halve fruktene, skjær kjøttet i skiver og server frukten, saus og poteter til, samt en blandet salat.