Grillet hel ishavsrøye
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
ishavsrøye2 dl
olje0.5 bt
basilikum8 stk
rosmarin blad2 dl
bladpersille1 dl
dillPotetpuré
1 kg
mandelpoteter3 dl
helmelk2 dl
fløte100 g
smørTomat- og fennikelsaus
4 stk
plommetomat2 ss
tomatpuré2 stk
fennikel0.5 stk
sjalottløkSlik gjør du det:
Kjør oljen og urtene i en food prosessor til en jevn urteolje. Fjern gjellene fra Ishavsrøyen og krydre med salt og pepper. Pensle fisken med urteoljen og grill den, på grill eller i grillpanne. Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje på ny. Serveres med potetpuré og tomat-fenikkelsaus. Tomat og fennikel saus Grovhakk grønnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grønnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er møre. Mos grønnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper. Potetpuré Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre, skrell dem og kjør dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, fløte og smør i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen. Smakes til med salt og pepper. Puréen kan gjerne serveres med litt gressløk i.