Grillet hel ishavsrøye

Grillet hel ishavsrøye

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

2 dl

olje

0.5 bt

basilikum

1 dl

dill

Potetpuré

3 dl

helmelk

2 dl

fløte

100 g

smør

Tomat- og fennikelsaus

2 stk

fennikel

0.5 stk

sjalottløk

Slik gjør du det:

Kjør oljen og urtene i en food prosessor til en jevn urteolje. Fjern gjellene fra Ishavsrøyen og krydre med salt og pepper. Pensle fisken med urteoljen og grill den, på grill eller i grillpanne. Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje på ny. Serveres med potetpuré og tomat-fenikkelsaus. Tomat og fennikel saus Grovhakk grønnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grønnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er møre. Mos grønnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper. Potetpuré Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre, skrell dem og kjør dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, fløte og smør i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen. Smakes til med salt og pepper. Puréen kan gjerne serveres med litt gressløk i.

Kanskje disse også frister?