Grov pizza
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
PizzaIngredienser
Deig
50 g
gjær6 dl
vann2 ts
salt0.5 dl
olje1.5 l
grovbakstmelTomatsaus
1 stk
løk1 stk
paprika2 ss
olje1 bokser
knuste hermetiske tomat er0.5 dl
tomatpuré5 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Rør gjæren ut i lunkent vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve minst 45 min, gjerne 1 time. Lag tomatsaus mens deigen heves. Rens og finhakk løk og surr den myk i olje tilsett paprika i terninger, hermetiske tomater, tomatpuré, buljongterning og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper. Varm stekeovnen til 250 °C. Ta deigen ut på et melet bake bord og del den i to. "Klapp" eller kjevle ut den ene delen og legg i en langpanne og la heve i 10-15 min. Smør over halvparten av tomatsausen, dryss over strimlet skinke eller salami og halvparten av den revede osten. Stek i varm stekeovn 250 °C på midterste rille i 15-20 min. Kjevle resten av deigen ut til et rektangel, smør over resten av tomatsausen, dryss over strimlet skinke/ salami og revet ost. Rull sammen og skjær i skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la heve i ca 20 min. Stek på midterste rille i varm stekeovn 225 °C i 12-15 min. Når du servere pizzaen legg, del den i skiver/biter og legg over ruccola salat vendt inn med litt olje, salt og pepper. Pizza kan og så spises kald som for eksempel nistemat.