Gryterett fra Toscana
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
200 g
røde eller hvite bønner4 ss
olivenolje4 stk
nakkekotelett4 skiver
bacon3 stk
gulrot3 stk
løk2 skiver
sellerirot2 skiver
kålrot1 stk
laurbærblad5 stk
helt pepper korn3 fedd
hvitløk6 stk
poteterSlik gjør du det:
Legg bønnene i bløt natten over. Hell av bløtevannet og kok opp bønnene i nytt vann. Sett til side. Varm olje i en ildfast gryte/panne med høye kanter. Del nakkekotelettene i to og kutt bacon i terninger og stek i oljen til kotelettene er brune, men ikke gjennomstekt. Ta opp koteletter og bacon og tilsett grønnsaker i biter, krydder og hvitløk i gryta. La det surre uten å ta farge i 2-3 min. Tilsett koteletter, bacon og bønner uten kokevann. Dryss over salt og tilsett kraft/vann til det står kant i kant med innholdet i gryta. Kok opp og la trekke i ca 30 min. Tilsett poteter i båter og la trekke til potetene er møre. Bønner eller sukkererter får trekke med de siste 5-6 min. Smak til med salt og pepper.