Gryterett fra Toscana

Gryterett fra Toscana

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Legg bønnene i bløt natten over. Hell av bløtevannet og kok opp bønnene i nytt vann. Sett til side. Varm olje i en ildfast gryte/panne med høye kanter. Del nakkekotelettene i to og kutt bacon i terninger og stek i oljen til kotelettene er brune, men ikke gjennomstekt. Ta opp koteletter og bacon og tilsett grønnsaker i biter, krydder og hvitløk i gryta. La det surre uten å ta farge i 2-3 min. Tilsett koteletter, bacon og bønner uten kokevann. Dryss over salt og tilsett kraft/vann til det står kant i kant med innholdet i gryta. Kok opp og la trekke i ca 30 min. Tilsett poteter i båter og la trekke til potetene er møre. Bønner eller sukkererter får trekke med de siste 5-6 min. Smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?