Hamburger med rosa og grønn saus
Denne hamburgeren er ordentlig godsak som er hjemmelaget fra bunn til topp.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk400 g
karbonadedeig2 fedd
hvitløk1 stk
egg0.25 ts
salt0.25 ts
pepper2 ss
potetmel50 g
cheddar, revetTilbehør
8 stk
mandelpoteter6 stk
champignon10 stk
sukkererter4 skiver
brød10 stk
cherrytomat8 stk
salatblader1 stk
grønn chiliRosa saus:
1 ss
chilisaus1 dl
kesamGrønn saus
1 stk
avokado, most1 dl
kesam1 fedd
hvitløk, presset1 ts
sitronsaftSlik gjør du det:
Finhakk løken og bland i karbonadedeig, hvitløk, egg, salt, pepper og cultura. Rør i potetmel ogeventuelt ost. Form 4 store burgere. Stek disse i stekepanne 5 - 6 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form og sett formen i ovnen på 180 °C i 10 minutter. Fres poteter, sopp og sukkererter lett i en panne. Bland sammen sausene hver for seg. Del brødskiven i to, legg den ene delen på tallerkenen og legg på hamburger, sausene og til slutt den andre delen av brødskiven over. Legg deretter på grønnsaker og poteter. Rynt gjerne med chili.