Hamburger
Oppskrift av: Trond Moi
60 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
Hamburgermasse:
0.5 kg
kjøttdeigav lam eller okse0.5 stk
finhakketrødløk0.5 ts
paprika0.5 ts
hakketoregano2 stk
egg1 ts
salt1 ts
pepper4 dråpe
tabasco4 dråpe
worchestershiresausHamburgerbrød:
0.5 pk
tørrgjær1.5 dl
vann, lunkent2 ss
olivenolje1 stk
egg300 g
hvetemel0.5 ts
gurkemeie0.5 stk
rødløk0.5 stk
paprika<br>
Slik gjør du det:
Hamburgermasse: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Del massen i biter og klapp dem ut til ca 12 cm store hamburgere. Brun hamburgerne i panne med smør. Legg hamburgerne på en stekeplate, leggeventuelt tilbehør på. Stek hamburgerne i ovn ved 200 ºC i ca 10 min Rist hamburgerbrødene på grill eller stekepanne og del dem i to. Smør et godt lag med Hellman's majones på bunnen og legg de på en tallerken. Legg på salat, deretter en hamburger, og legg til slutt på den øvre brødhalvdelen på toppen. Hamburgerbrød: Rør tørrgjæren ut i lunkent vann. Bland i olje, egg, mel og gurkemeie. Bland i finhakket rødløk og paprika når deigen er blitt smidig og myk. Sett til heving i ca 30 min. Del deigen i like emner, deigen rulles ut til boller, og legges så på stekeplate. Trykk bollene flate. Pensles med egg og dryss sesamfrø over. Stekes i ovn på 200 ºC i ca 15 min.