Helstekt fylt kylling

Helstekt fylt kylling

Her er Wenche Andersens oppskrift på helstekt kylling - med deilig linsesalat.

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kylling Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den godt. Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll dem i kyllingen sammen med godt skylte friske urter. Bind bena sammen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form og stek den i varm stekeovn ved 160 °C i ca. 1 ¼ time. Prøv om kyllingen er ferdigstekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som pipler ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15–20 min før den skjæres opp. Server med linsesalat. Linsesalat Skyll linsene i kaldt vann. Kok dem møre i vann i 20–30 min. Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8–10 min. Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat). Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron, og olivenolje.

Kanskje disse også frister?