Helstekt indrefilet av kalv med ovnsbakte høstgrønnsaker og blå poteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
kalv eindrefilet2 ss
olje, nøytral2 ss
smørOvnsbakte grønnsaker
2 stk
gulrot2 stk
pastinakk2 skiver
sellerirot2 stk
nepe8 stk
poteter1 fedd
hvitløk1 dl
olivenoljeSaus
1 stk
sjalottløk1 dl
hvitvin, tørr6 dl
kraft fra kalv1.5 ss
smørSlik gjør du det:
Ta ut kjøttet fra kjøleskapet ca 1 1/2 time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og stek fileten rundt på alle kanter. Legg fileten i et ildfast fat, dryss på salt og pepper og legg over en kvist frisk estragon eller timian. Stek i varm stekeovn ved 180 ºC i 15-20 min (avhengig av tykkelse på kjøttet). Dekk fat med aluminiumsfolie og sett lunt, mens grønnsakene stekes. Rens og del grønnsaker og poteter i staver eller båter. Pass på et størrelsene er lik, slik at alt blir gjennomstekt til samme tid. Kok opp lettsaltet vann, legg i grønnsakene og la dem koke 30-40 sek. Hell av kokevannet og avkjøl i kaldt vann (Dette kan gjøres i god tid før servering). Tørk av grønnsakene, legg dem i en ildfast form med hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Sett fatet i stekeovnen ved 180 ºC i 30-40 min, til grønnsakene er møre. Saus: Finhakk sjalottløk, surr i litt olivenolje til løken blir blank. Tilsett tørr hvitvin og kok inn til det gjenstår ca 1/4. Hell i kraft fra kalv og kok inn til ca det halve. Trekk kasserollen vekk fra platen og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.