Helstekt kalveentrecôte med rødvinsaus

Helstekt kalveentrecôte med rødvinsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Temperer kjøttet et par timer før det stekes. Kjøttet kan gjerne stekes tidligere på dagen. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og brun kjøttet raskt rundt på alle kanter. Dryss over salt og pepper, øs over stekefett og legg ved et par kvister frisk timian. Legg over i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn ved 125 ˚C i 3-4 timer. Bruk et steketermometer og stek til termometeret viser 57 ˚C. Ta ut kjøttet, dekk med aluminiumsfolie og la hvile i 20-30 min. Rødvinsaus: Finhakk løk og hvitløk til sausen og fres i halve smøret til løken er blank. Spe med vin og la det koke uten lokk i ca 20 min. Tilsett kraft og kok videre uten lokk i ca 20 min. Sil. Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og rør inn resten av smøret. Glaserte grønnsaker: Rens og del grønnsakene i biter/strimler og forvell i kokende vann med rikelig med salt. Dette kan gjøres god tid i forveien. Ved oppvarming la godt avrente grønnsaker surre i smør tilsatt litt sukker i en vid gryte / panne.

Kanskje disse også frister?