Helstekt kylling med sitron og hvitløk servert med urtepoteter
Kylling blir godt sammen med sitron og hvitløk. Og sjekk de potetene!
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kylling5 dl
urter4 fedd
hvitløk4 ss
olivenolje2 stk
sitron1 stk
rosmarinUrtesaus:
2 fedd
hvitløk1 ss
kapers5 skiver
agurk3 stk
ansjosfilet5 dl
basilikum3 dl
persille1 ts
dijonsennep1.5 dl
olivenolje2 ts
hvit balsamicoeddikSlik gjør du det:
Sett en liten langpanne inn i stekeovnen og varm opp til 225 °C. Skyll kyllingen innvendig og tørk med kjøkkenpapir. Gni litt salt inne i kyllingen (i hulrommet). Bruk fingrene til å løsne skinnet på brystet. Dryss inn litt salt og fyll på med mesteparten av de grovhakkede urtene og hvitløk, og drypp inn noen dråper olivenolje. Del sitron i båter og legg inn i kyllingen sammen med en kvist frisk rosmarin. Brett vingene under kyllingen og bind sammen lårene og skroget ved knokene. Lag 2-3 snitt på tvers av lårene og fyll med resten av urtene. Gni inn utsiden kyllingen med olivenolje, salt og pepper. Hell litt olivenolje i den varme langpannen. Legg kyllingen med brystet ned, og sett i stekeovnen i 6-7 minutter. Ta ut langpannen, snu kyllingen slik at den ligger med brystsiden opp, stek videre ved 180 °C i 50-60 min.
Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingen.
La kyllingen hvile i 10-15 minutter før oppskjæring.
Server med urtepoteter og en tomatsalat. Skrell og kok små poteter med jevn størrelse i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, og damp dem deretter i tørr gryte. Vend til slutt grønn urtesaus inn i potetene.
Urtesausen lages mens potetene koker.
Urtesaus: Kjør alle ingrediensene i en hurtighakker, og spe med olivenolje. Smak til med eddik, salt og pepper.