Helstekt kylling med sitron og hvitløk servert med urtepoteter

Helstekt kylling med sitron og hvitløk servert med urtepoteter

Kylling blir godt sammen med sitron og hvitløk. Og sjekk de potetene!

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett en liten langpanne inn i stekeovnen og varm opp til 225 °C. Skyll kyllingen innvendig og tørk med kjøkkenpapir. Gni litt salt inne i kyllingen (i hulrommet). Bruk fingrene til å løsne skinnet på brystet. Dryss inn litt salt og fyll på med mesteparten av de grovhakkede urtene og hvitløk, og drypp inn noen dråper olivenolje. Del sitron i båter og legg inn i kyllingen sammen med en kvist frisk rosmarin. Brett vingene under kyllingen og bind sammen lårene og skroget ved knokene. Lag 2-3 snitt på tvers av lårene og fyll med resten av urtene. Gni inn utsiden kyllingen med olivenolje, salt og pepper. Hell litt olivenolje i den varme langpannen. Legg kyllingen med brystet ned, og sett i stekeovnen i 6-7 minutter. Ta ut langpannen, snu kyllingen slik at den ligger med brystsiden opp, stek videre ved 180 °C i 50-60 min.
Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingen.
La kyllingen hvile i 10-15 minutter før oppskjæring.
Server med urtepoteter og en tomatsalat. Skrell og kok små poteter med jevn størrelse i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, og damp dem deretter i tørr gryte. Vend til slutt grønn urtesaus inn i potetene.
Urtesausen lages mens potetene koker.
Urtesaus: Kjør alle ingrediensene i en hurtighakker, og spe med olivenolje. Smak til med eddik, salt og pepper.

Kanskje disse også frister?