Helstekt lam
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
Marinade:
0.75 l
mat olje (raps/soya)1 fl
rødvin1.5 l
vann50 g
paprikapulver6 fedd
hvitløk (kan sløyfes)300 g
saltDressingbasis:
2 dl
lettrømme2 dl
kesam0.5 stk
sitron, saften av den2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Les om grillingen her. Marinade: Alle ingrediensene til marinaden blandes i en bøtte. La gjerne marinaden stå og trekke smak ca 1 time før den skal pensles på lammet. Forslag til dressinger: Lag en basis og smak til. Visp godt sammen og smak til med salt, pepper, sukker og ønsket smakstilsettning. La dressingen stå kaldt å trekke smak minst 1 time før servering. Forslag til dressinger: Hvitløksdressing: Smak til med 2-3 fedd finhakket hvitløk og finhakket persille. Chilidressing: Smak til med chilisaus og finhakket rød chili. Urte og hvitløksdressing med sennep: Smak til med 3-4 ss ravigottesaus, 2 fedd finhakket hvitløk, 1 ss finhakket løk og rikelig med finhakket frisk basilikum. Kjør gjerne dressingen sammen i en hurtigmikser/stavmikser.