Herregårdsstek i leirgryte
Oppskrift av: Aase Strømstad
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
I ovn ved 225° i 2,5 timer. Legg leirgryten og lokket i kaldt vann i 20-30 minutter. Gni kjøttet inn med salt og pepper og legg det i gryten. Rens og skjær purren i tykke skiver og legg det ved siden av kjøttet. Rør sammen sirup, eddik og vann og hell det i gryten. Legg på lokket og la gryten stå i ovnen i 2,5 timer. Ta kjøttet opp. Sil sjyen og kok leirgryten ut med litt varmt vann. Bland det i sjyen, kok den opp med fløte og jevn den med maisennajevner. Bruker du lys jevner bør sausen tilsettes noen dråper sukkerkulør. Med mørk maisennajevner er det unødvendig. Server kjøttet med purreløken, sausen og poteter, som eventuelt kan bakes i ca. 1 time ved siden av gryten i ovnen.