Blomkål

Blomkål

Foto: NU-Arkiv

Blomkål består av mange små buketter vokst sammen til et stort blomkålhode. Fra rota vokser det grønne blader. Bladene er spiselige og svært næringsrike, men blir som regel fjernet. Blomkålen skal være hvit eller kremfarget med tette, faste blomsterhoder. Bladene skal være lysegrønne, friske og sprø. Blomkål har lange tradisjoner i det norske kjøkkenet og har vært dyrket her siden 1600-tallet. Den er lett å tilberede og smaken er mild.

Viktige næringsstoffer

Protein

1.9 g (43 %)

Fett

0.2 g (4 %)

Karbohydrat

2.3 g (52 %)

Alle næringsstoffer

Vann

92 g

Kilojoule

97 kJ

Kilokalorier

23 kcal

Protein

1.9 g

Fett

0.2 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

2.3 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

2.3 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.3 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

50 µg

Vitamin A

4 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.3 alfa-TE

Tiamin

0.08 mg

Riboflavin

0.04 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.09 mg

Folat

57 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

58 mg

Kalsium

21 mg

Jern

0.4 mg

Natrium

8 mg

Kalium

361 mg

Magnesium

14 mg

Sink

0.3 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.04 mg

Fosfor

54 mg

Vi har 51 oppskrifter med Blomkål