Couscous

Couscous

Foto: Erik Hannemann

Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel. Couscous tilberedes ved at grynene trekkes i kokende vann, gjerne tilsatt forskjellige krydder, urter eller fruktjuice og servert med annet tilbehør. Couscous brukes som et alternativ til pasta eller ris.

Viktige næringsstoffer

Protein

12.8 g (16 %)

Fett

0.6 g (0 %)

Karbohydrat

63.6 g (82 %)

Alle næringsstoffer

Vann

9 g

Kilojoule

1361 kJ

Kilokalorier

321 kcal

Protein

12.8 g

Fett

0.6 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0.1 g

Flerumettet

0.2 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

63.6 g

Stivelse

63.6 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

5 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.16 mg

Riboflavin

0.08 mg

Niacin

3.5 mg

Vitamin B6

0.11 mg

Folat

20 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

24 mg

Jern

1.1 mg

Natrium

10 mg

Kalium

166 mg

Magnesium

44 mg

Sink

0.8 mg

Selen

4 µg

Kobber

0.32 mg

Fosfor

170 mg

Vi har 31 oppskrifter med Couscous