Couscous
Foto: Erik Hannemann
Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel. Couscous tilberedes ved at grynene trekkes i kokende vann, gjerne tilsatt forskjellige krydder, urter eller fruktjuice og servert med annet tilbehør. Couscous brukes som et alternativ til pasta eller ris.
Viktige næringsstoffer
Protein
12.8 g (16 %)
Fett
0.6 g (0 %)
Karbohydrat
63.6 g (82 %)
Alle næringsstoffer
Vann
9 g
Kilojoule
1361 kJ
Kilokalorier
321 kcal
Protein
12.8 g
Fett
0.6 g
Mettet
0.1 g
Trans
0 g
Enumettet
0.1 g
Flerumettet
0.2 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
63.6 g
Stivelse
63.6 g
Mono+Disakk
0 g
Sukker
0 g
Kostfiber
5 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.1 alfa-TE
Tiamin
0.16 mg
Riboflavin
0.08 mg
Niacin
3.5 mg
Vitamin B6
0.11 mg
Folat
20 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
24 mg
Jern
1.1 mg
Natrium
10 mg
Kalium
166 mg
Magnesium
44 mg
Sink
0.8 mg
Selen
4 µg
Kobber
0.32 mg
Fosfor
170 mg