Bladpersille

Bladpersille

Foto: Inkognito/frukt.no

Bladpersille har glatte, taggete blad som er litt mindre sprø enn kruspersille. Brukes ofte som smaksetter som andre urter, da bladpersille fremhever andre smaker når den kokes. Prøv bladpersille i sauser, marinader og wok. Bladpersille skal ha frisk grønn farge.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

3.1 g (60 %)

Fett

0.4 g (7 %)

Karbohydrat

1.6 g (31 %)

Alle næringsstoffer

Vann

85 g

Kilojoule

135 kJ

Kilokalorier

32 kcal

Protein

3.1 g

Fett

0.4 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

1.6 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

1.6 g

Sukker

0 g

Kostfiber

5 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

5600 µg

Vitamin A

467 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

2.6 alfa-TE

Tiamin

0.07 mg

Riboflavin

0.11 mg

Niacin

0.8 mg

Vitamin B6

0.11 mg

Folat

78 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

108 mg

Kalsium

163 mg

Jern

2.5 mg

Natrium

30 mg

Kalium

841 mg

Magnesium

35 mg

Sink

0.9 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.1 mg

Fosfor

98 mg

Vi har 75 oppskrifter med Bladpersille