Italienske kjøttkaker med linsesalat
Oppskrift av: Caroline Hofberg
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig1 stk
loffskive, uten skorpe1 dl
melk50 g
bacon1 stk
egg1 dl
bladpersille1.5 dl
parmesan, nyrevet1 ts
salt0.25 ts
pepperLinsesalat med soltørkede tomater
2.5 dl
linser, grønne0.5 stk
appelsin, finrevet skall5 dl
vann1 stk
hønsebuljong2 stk
hvitløksfedd1 dl
soltørkede tomater1.5 ss
rosmarin, hakket3 ss
olivenolje250 g
Minitomater1 ss
balsamicoeddik0.5 ts
salt0.25 ts
pepper1 dl
persille hakketSlik gjør du det:
Kjøttkaker
Hell melken over brødskiven og la den trekke i ca. 10 minutter. Ta opp brødet og klem ut væsken. Melken skal ikke brukes mer. Hakk baconet fint.
Rør sammen ingrediensene til farsen.
Form farsen til 8 flate kjøttkaker med hender skylt i kaldt vann.
Stek noen kjøttkaker om gangen på middels varme, 3–4 minutter på hver side.
Server dem med linsesalat. I barnefamilier er det kanskje mer populært med pasta med tomatsaus.
Linsesalat
Skyll linsene i kaldt vann, la dem renne av. Kok linsene i vann med buljongterning og appelsinskall i ca. 20 minutter.
Stek hvitløk, soltørkede tomater og rosmarin i olje på middels varme et par minutter, det skal ikke bli brunt. Rør dette i linsene og kok videre i 15–20 minutter.
Del minitomatene og la dem koke med de siste 5 minuttene. Smak til med eddik, salt og pepper og rør inn persille like før servering.
Server linsesalaten nylagd mens den ennå er varm.