Italienske kjøttkaker med linsesalat

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Oppskrift av: Caroline Hofberg
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Kjøttkaker

Hell melken over brødskiven og la den trekke i ca. 10 minutter. Ta opp brødet og klem ut væsken. Melken skal ikke brukes mer. Hakk baconet fint.
Rør sammen ingrediensene til farsen.
Form farsen til 8 flate kjøttkaker med hender skylt i kaldt vann.
Stek noen kjøttkaker om gangen på middels varme, 3–4 minutter på hver side.
Server dem med linsesalat. I barnefamilier er det kanskje mer populært med pasta med tomatsaus.

Linsesalat

Skyll linsene i kaldt vann, la dem renne av. Kok linsene i vann med buljongterning og appelsinskall i ca. 20 minutter.
Stek hvitløk, soltørkede tomater og rosmarin i olje på middels varme et par minutter, det skal ikke bli brunt. Rør dette i linsene og kok videre i 15–20 minutter.
Del minitomatene og la dem koke med de siste 5 minuttene. Smak til med eddik, salt og pepper og rør inn persille like før servering.
Server linsesalaten nylagd mens den ennå er varm.

Kanskje disse også frister?