Kalkun med hjemmelaget pasta

Kalkun med hjemmelaget pasta

Oppskrift av: Trond Moi
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Lag pastaen klar først. Vask persillen og kok den i saltet vann ca 1 min og ha den direkte i iskaldt vann for avkjøling. Miks den til en fin puré i en blender eller barmikser. Bland persillepuré med olje og eggeplommer. Ha i mel og salt. Elt dette godt sammen til en fast deig og la den hvile i 1 time helst, eller rull den ut med én gang. Deigen rulles ut i en pastarullemaskin til 2 mm tykkelse og brettes i tre og rulles ut igjen til 2 mm og dette gjentas en gang til. Da er den klar til å kuttes opp i ønskede størrelser. Kalkunbrystet skjæres til så det blir et stort flak på 2-3 cm tykkelse. Krydre hele brystet på den ene siden med salt, pepper, finhakket sjalottløk og urter. Kutt mozarellaen i tynne skiver og fordel dem jevnt utover. Rull brystet sammen og surr det godt med litt hyssing. Krydre med salt og pepper og brun det godt av i stekepanne med smør og hele hvitløksfedd. Stek ferdig i ovn på 220 C i ca 10-15 min. Ha litt fløte i kokende vann, ha hakket løk og smak til med salt og pepper. Pastaen helles rett i sausen med olivenolje, reven parmesanost og limesaft og litt av persilleblandingen, kokes i 2 min. Server skiver av kalkunen på toppen av sausen og pastaen.

Kanskje disse også frister?