Kjøttsuppe
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 kg
storfe kjøtt høyrygg1.5 l
vann2 ts
salt3 stk
gulrot1 stk
laurbærblad1 stk
purre1 stk
skalk av hodekål2 stk
persille stilkSlik gjør du det:
Legg kjøttet i et rommelig kokekar, hell på kaldt vann og kok opp. Skum godt av og tilsett salt, laurbærblad og persillestilker. La kjøttet trekke under lokk i ca. 1,5 time. Ta opp laurbærblad og persillestilker. Rens og skjær gulrøttene i skiver eller terninger, purren i skiver og strimle kålen. Kok grønnsakene møre i suppen. Ta opp kjøttet og skjær det i terninger eller strimler. Legg dem tilbake i suppen, smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm.