Klassisk lammefrikassé
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
lammebog7 dl
kokende vann1 ts
salt1 stk
blomkålhode350 g
brokkoli0.5 stk
spisskål5 ss
hvetemel1 dl
kremfløteSlik gjør du det:
La kjøttet trekke i kokende, lettsaltet vann til det er nesten mørt, ca. 1 time. Rens og del blomkål og brokkoli i buketter, strimle spisskålen og kok alle grønnsakene sammen med kjøttet i ca. 10 minutter. Ta opp kjøttet og skjær det i porsjonsstykker. Ta opp grønnsakene. Visp sammen mel og fløte og rør det i kraften og la sausen koke i 5-10 minutter. Smak om det trengs mer salt og pepper og legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen. Gi frikasseen et oppkok og server den med kokte poteter.