Kørv
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig1 stk
løk1 fedd
hvitløk2 dl
melk til jevning3 dl
melk eller matfløteGrønnsaker
2 stk
gulrotSlik gjør du det:
- en gryterett med kjøttdeig, grønnsaker og poteter Oppskrift: Anette Gaaren fra Fyresdal i Telemark. Begynn med å koke poteter. Rens og finhakk løk og hvitløk og surr i smør en gryte sammen med kjøttdeig til en grovkornet masse. Trekk kasserollen vekk fra platen. Rist / rør sammen hvetemel og melk til en glatt jevning og hell i jevningen under omrøring. Spe med melken og kok opp under omrøring. Sausen skal være fyldig uten å være for tykk. La sausen trekke i ca 6 min. Wenches tips: Anette Graaen serverer retten med kokte poteter og gulrøtter og brokkoli som får koke med i sausen. Jeg velger å servere retten med en grov rotmos av poteter og persillerot eller sellerirot og grønnsaker som er kokt for seg i lettsaltet vann til de er knapt møre. Tilsett ev 1 ss smør i de avrente grønnsakene før servering. Kjøttdeigsausen kan ev smakes til med litt Fungi - norsk soppsoyasaus. Rørte tyttebær smaker godt ved siden av.