Koteletter med tomat- og basilikumkrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Ovnsstekte rotgrønnsaker
6 stk
poteter3 skiver
sellerirot2 skiver
kålrot2 stk
gulrot4 ss
olivenolje2 ss
sitronsaft1 ss
honning, flytende1 ss
sitronskall, revetTomat- og basilikumkrem
4 ss
parmesan, nyrevet1.5 dl
kesam 8% eller matyoghurtSlik gjør du det:
Start med rotgrønnsakene. Skrell og del poteter, sellerirot, kålrot og gulrøtter i staver. Legg i et ildfast fat og vend inn olivenolje, salt og pepper. Stek i varm stekeovn 200 °C i ca 20 min. Bland sammen sitronsaft, flytende honning og revet sitronskall, og vend inn i potetene og grønnsakene. Stek videre i ca 20 min til poteter og grønnsaker er møre. Dryss over finhakket persille ved servering. Stek kotelettene i varm panne, 2-3 min på hver side, dryss over salt og pepper. Trekk panne vekk fra platen, legg et lokk over pannen og la kotelettene ettersteke i varmen fra pannen i ca 10 min. Tomat- og basilikumkrem Bland sammen og smak til med salt og pepper.