Kremet pasta med kylling og grønt
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet1 ss
smør2 ts
grillkrydder300 g
pasta, f.eks. penne1 ss
smør2 stk
vårløk2 stk
sjalottløk1 stk
rødløk20 stk
sukkererter2 dl
vann1 stk
hønsebuljongterning4 fedd
hvitløk1 ss
rosmarin, frisk1 ss
olivenolje80 g
spinat, frisk2 dl
crème fraîche1 ts
saltSlik gjør du det:
Stek kyllingfiletene i smør og dryss over grillkrydder, stek 6-8 min på hver side. Ta opp kylingfiletene og la dem hvile mens resten av retten lages. Kok pasta i rikelig med vann, etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la pasta renne av seg i et dørslag. Smelt resten av smøret i stekepannen og tilsett finstrimlet vårløk, sjalottløk og rød løk og la surre til løken er blank. Tilsett sukkererter, vann og hønsebuljong og la trekke 2-3 min. Tilsett kyllingfilter i strimler. Finhakk hvitløk og rosmarin, stek i en gryte (med plass til rsten av ingrediensene) og la surre i olje til løken er blank (pass på at den ikke blir brent). Tilsett godt avrent pasta, kylling og grønnsakblandingen og crème fraiche. Vend lett om, smak til med salt og pepper og la alt bli gjennomvarmt før servering. Server med et godt dryss med høvlet parmesan og noen dråper god olivenolje.