Kringle med spinat- og skinkefyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
9 ss
olje50 g
gjær2 ts
salt3 ss
sukker200 g
havregryn300 g
sammalthvetegrov/fin900 g
hvetemelFyll
4 neve
spinat, fersk2 fedd
hvitløk1 beger
kesam1 stk
egg1 ts
salt1.5 dl
muskat, revetSlik gjør du det:
Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 min. Lag fyllet mens deigen heves. Frisk spinat forvelles i lettsaltet kokende vann i 2-3 min før den hakkes fint opp. Frossen spinat tines i en kasserolle sammen med finhakket hvitløk. Klem ut overflødig vann av spinaten. Bland spinat hvitløk, kesam, egg, salt, pepper og urtekrydder og skinke / salami i små terninger. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør spinatfyllet over deigen og dryss over revet ost. Rull fast sammen og form til en kringle. Legg på et bakepapirkledt stekebrett, dekk med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 50 min - 1 time. Pensle med egg, dryss ev med litt revet ost og stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 ºC i ca 30 min. Avkjøl på rist.