Kveite på italiensk
Oppskrift av: Sven Erik Renaa
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
kveitefilet med skinn2 dl
olivenolje1 stk
timiankvist1 stk
friskoreganokvist1 stk
friskmyntekvist4 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, revet skall1 stk
sitronVinaigrette
2 ss
hakket friskmynte2 ss
hakket friskoregano2 fedd
hvitløk4 ss
olivenolje1 ss
sitronsaft1 ss
kapersPotetmos
2 fedd
hvitløkAioli
4 fedd
hvitløk2 stk
eggeplomme0.25 ts
salt1 ts
sitronsaft2.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Server med potetmos. Kok poteter og ev hvitløksfedd i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos potetene grovt opp. Rør inn god olivenolje og smak til med salt. Varm olje, urter, hvitløk, sitronskall og sitronbåt i en panne med høye kanter eller vid gryte. Varm til 75 ºC, bruk et termometer. Legg i skiver av kveite, skivene skal dekkes av olje. La trekke i ca 15 min, til kveiten så vidt er gjennomkokt i oljen, pass på at det ikke blir for varmt i gryte. Mens kveita trekkes, lag tilbehøret. Vinaigrette: Mos sammen friske urter, hvitløk, olivenolje og sitronsaft i en morter ti len grov masse. Vend inn kapers, hakket fruktkjøtt av sitron og ristede pinjekjerner. Trekk skinnet av kveita før den anrettes på en seng av potetmos, litt aioli (hvitløksmajones) og legg den friske urte og kapersdressingen over. Aioli - Hvitløksmajones: Alle ingrediensene bør ha samme temperatur. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smakeventuelt til med litt mer salt og pepper. Tips: Ferdig majones kan smakes til med finhakket hvitløk, litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.