Kylling- og potetsalat med dill
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
nypoteter2 bt
dill3 stk
nepe250 g
sukkererter4 stk
kyllingfilet2 stk
rødløk1 bt
reddikDressing
2 ss
balsamicoeddik1 ts
salt1 ts
sennep, tørr4 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Børst potetene godt under rennende kaldt vann, del dem i båter (med skallet på) og kok dem møre i lettsaltet vann tilsatt halve av dillen og stilkene fra den andre halvdelen dill. Mot slutten av trekketiden legg i rensede neper som er delt i båter. Hell av kokevannet. Sukkererter renses og legges i kokende lettsaltet vann i 2-3 min, avkjøl i kaldt rennende vann, på denne måten blir sukkerertene sprøe. Kyllingfileter stekes i varm panne i litt smør til de er brune på hver side, men ikke gjennomstekt. Etterstek i stekeovn ved 200 ˚C i ca 10 min. Avkjøl kyllingfiletene litt og del opp i strimler. Ferdig grillet kylling renses og deles i strimler. Strimle løken og surr den ev i litt smør i en panne (hvis du ikke liker rå løk!) Reddiker deles i båter og legges i iskaldt vann for å få dem sprøe. Finhakk resten av dillen og rør sammen med eddik, salt, pepper, sennep og spe med olje under visping. Legg lagvis i en bolle poteter, grønnsaker og kylling og hell dressingen over. Salaten kan gjerne serveres lun.