Kyllingklubber på urterisotto
Christopher Sjuve
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
12 stk
kylling klubbe (lårstykke)Favoritt-grillsaus
4 ss
ketchup2 ss
vineddik2 ss
worchestershiresaus2 ss
smeltet honning2 ss
sukker, brunt1 ts
paprikapulverRisotto
2 ss
olivenolje1 stk
finhakket løk1 fedd
revet hvitløk3 dl
risottoris1 dl
hvitvin, tørr1 l
hønsebuljong3 ss
smør0.75 dl
revet, fersk parmesanSlik gjør du det:
Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle dem med olje tilsatt salt og pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C i 20-25 minutter. Pensle med grillsausen mot slutten av steketiden eller legg ferdig stekte kyllingklubber på grillen og pensle med grillsausen. Bland alle ingrediensene til sausen. Pensle over kjøttet mot slutten av steketiden. Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og spe med vin og 1/10 av buljongen. La det hele småkoke under omrøring til all væske er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør, finhakkede urter og parmesan til slutt. Server med grillede eller wokkede grønnsaker, som for eksempel squash, løk og cherrytomater.