Kyllingsuppe med rotgrønnsaker
Denne suppa metter godt.
Christopher Sjuve
Ingredienser
3 stk
kyllingfilet2 ss
olje til pensling1 stk
løk1 stk
purre6 stk
sjalottløk1 stk
persillerot1 stk
pastinakk2 stk
gulrøtter2 skiver
kålrot2 skiver
sellerirot5 dl
finsnittet hodekål1 bokser
tomatboks3 fedd
hvitløk0.5 stk
rød chili uten hinner og frø2 stk
terninger kyllingbuljong1 l
vannSlik gjør du det:
Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger, og kok på svak varme i ca. 30 minutter.
Rens og skjær alle grønnsakene unntatt purren i små biter. Legg alt i buljongkjelen. Tilsett tomater.
Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter. Legg dem tilbake i kjelen.
Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen. La alt koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server med en rømmeklatt og godt brød.