Laks med lime- og chilipesto

Laks med lime- og chilipesto

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

4 porsjon

laksefilet

Pesto

0.5 stk

chili, rød

0.25 stk

paprika, gul

0.5 stk

løk

100 g

parmesan

1 stk

lime

Saus

1 dl

fløte

1 dl

hvitvin

1 dl

buljong

1.5 ss

hvetemel

0.5 ss

eddik, 7%

50 g

rips

Tilbehør

4 porsjon

ris

Slik gjør du det:

Kjør soltørkede tomater, renset chilipepper, paprika og løk i foodprocessor sammen med litt av oljen fra tomatene og parmesan. Smak til med revet limeskall, limesaft, salt og pepper. Fordel blandingen over laksefiletene og stek dem i ovn ved 175 grader i ca. 10 minutter. Kok opp fløte, vin og buljong, og jevn det med hvetemel. Smak til med hvitvinseddik. Legg rips i sausen. Kok risen etter anvisningen og server den til.

Kanskje disse også frister?