Laks med lime- og chilipesto
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 porsjon
laksefiletPesto
1 stk
soltørkede tomater0.5 stk
chili, rød0.25 stk
paprika, gul0.5 stk
løk100 g
parmesan1 stk
limeSaus
1 dl
fløte1 dl
hvitvin1 dl
buljong1.5 ss
hvetemel0.5 ss
eddik, 7%50 g
ripsTilbehør
4 porsjon
risSlik gjør du det:
Kjør soltørkede tomater, renset chilipepper, paprika og løk i foodprocessor sammen med litt av oljen fra tomatene og parmesan. Smak til med revet limeskall, limesaft, salt og pepper. Fordel blandingen over laksefiletene og stek dem i ovn ved 175 grader i ca. 10 minutter. Kok opp fløte, vin og buljong, og jevn det med hvetemel. Smak til med hvitvinseddik. Legg rips i sausen. Kok risen etter anvisningen og server den til.