Laks med lime- og chilipesto

Laks med lime- og chilipesto

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 porsjon

    laksefilet
  • Pesto

  • 1 stk

    soltørkede tomater
  • 0.5 stk

    chili, rød
  • 0.25 stk

    paprika, gul
  • 0.5 stk

    løk
  • 100 g

    parmesan
  • 1 stk

    lime
  • salt
  • pepper
  • Saus

  • 1 dl

    fløte
  • 1 dl

    hvitvin
  • 1 dl

    buljong
  • 1.5 ss

    hvetemel
  • 0.5 ss

    eddik, 7%
  • 50 g

    rips
  • Tilbehør

  • 4 porsjon

    ris
  • Slik gjør du det:

    Kjør soltørkede tomater, renset chilipepper, paprika og løk i foodprocessor sammen med litt av oljen fra tomatene og parmesan. Smak til med revet limeskall, limesaft, salt og pepper. Fordel blandingen over laksefiletene og stek dem i ovn ved 175 grader i ca. 10 minutter. Kok opp fløte, vin og buljong, og jevn det med hvetemel. Smak til med hvitvinseddik. Legg rips i sausen. Kok risen etter anvisningen og server den til.

    Kanskje disse også frister?