Laksetartar med soya
Denne fisketartaren er med pepperrot, gressløk, brødkrutonger og salat.
Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
1 bt
gressløk, finhakket0.5 dl
parmesan, nyrevet0.5 dl
olivenolje7 ss
soyasaus0.5 stk
lime, saftenKrutonger
10 skiver
loff, ganske tynne75 g
smør1 stk
revet skal av en sitronSalat
Dressing
1.5 dl
crème fraîche2 ss
gressløk, finnhakket1 ss
pepperrot, revet2 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Tartar
Fisken kuttes i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjøres gjennom kvern.
Blandes så med de øvrige ingredienser, smakes til, fordeles i porsjonsstykker og formes etter ønske. I sirkler, firkanter, til egg med skjeer eller rulles til baller.
Krutonger
Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese, legg i brødskivene og stek disse gyldne på begge sider. Gni revet sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett. Bakes videre i ovn ved 160 grader til de er sprøe, ca 10 minutter.
Salat
Bland salaten og smak til med olje, sitronsaft, salt og pepper.
Dressing
Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.