Lam i dill
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.25 kg
lammelår1 l
vann1 ts
pepperkorn1 stk
purre, det grønne2 ts
salt2 stk
dill stilk1 stk
laurbærbladDillsaus:
1 ss
smør2 ss
hvetemel2 ts
hvitvinseddik2 ts
sukker3 ss
hakket dillSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i skiver. Kok opp vann, legg kjøttet i, kok opp og skum av og tilsett purregrønt og krydder. La kjøttet trekke under lokk til det er mørt, 45-60 minutter. Sil kokelaken og ta av angitt mengde. Smelt smøret til sausen, rør inn melet og spe med kokelake. La sausen småkoke i minst 10 minutter. Smak den til med eddik og sukker, eventuelt også litt mer salt og rør inn dill. Server kjøttet i sausen med kokte poteter og aspargesbønner eller brekkbønner.