Lam med couscous
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
olivenolje500 g
lammekjøtt, benfritt9 dl
vann2 stk
hakket løk2 fedd
hakket hvitløk1 g
safran1 ts
kanel0.5 ts
paprikapulver1 stk
rød chili, finhakket0.5 ts
ingefær, malt250 g
gulrot i staver250 g
kålrot i staver500 g
kokt couscous1 stk
squash i staver250 g
kokte hvite bønner1 bt
korianderSlik gjør du det:
Ikke noe er mer typisk marokkansk enn couscous. Couscousen i seg selv smaker ikke mye, men har en utrolig evne til å trekke til seg smak. Prøv å farge couscousen med litt safran, så får du en fantastisk, gul farge. Tilbered couscousen etter anvisningen på pakken. Varm oljen i en gryte. Fres lammet brunt. Tilsett vann, løk, hvitløk, safran, kanel, paprika, chili og ingefær. Gi blandingen et oppkok og la den småkoke i 30 minutter. Fjern eventuelt skum som dannes på overflaten. Tilsett gulrot og kålrot og småkok videre i 15 minutter. Tilsett squash, bønner og koriander i lammegryta og smak til med salt og pepper. Kok lammegryta i ytterligere 5 minutter. Varm couscousen i en gryte og ha den deretter på et stort fat. Fordel kjøtt og grønnsakbiter over couscousen. Hell sausen fra gryta i en egen bolle og server den ved siden av.