Lam med couscous

Lam med couscous

Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Ikke noe er mer typisk marokkansk enn couscous. Couscousen i seg selv smaker ikke mye, men har en utrolig evne til å trekke til seg smak. Prøv å farge couscousen med litt safran, så får du en fantastisk, gul farge. Tilbered couscousen etter anvisningen på pakken. Varm oljen i en gryte. Fres lammet brunt. Tilsett vann, løk, hvitløk, safran, kanel, paprika, chili og ingefær. Gi blandingen et oppkok og la den småkoke i 30 minutter. Fjern eventuelt skum som dannes på overflaten. Tilsett gulrot og kålrot og småkok videre i 15 minutter. Tilsett squash, bønner og koriander i lammegryta og smak til med salt og pepper. Kok lammegryta i ytterligere 5 minutter. Varm couscousen i en gryte og ha den deretter på et stort fat. Fordel kjøtt og grønnsakbiter over couscousen. Hell sausen fra gryta i en egen bolle og server den ved siden av.

Kanskje disse også frister?