Lammefilet med sprø topping og ratatouille
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
ytrefilet av lam1 stk
rosmarin kvist1 dl
malt loff2 dl
malt loff2 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, revet skall0.5 dl
parmesan, nyrevet0.5 dl
olivenoljeRatatouille
1 stk
aubergine2 ss
olivenolje1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 stk
chili, rød1 stk
squash4 stk
flådd moden tomat1 ts
timian, frisk1 ts
rosmarin, frisk1 stk
laurbærblad0.5 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernetSlik gjør du det:
Begynn med ratatouille. Del auberginer opp i skiver. Dryss med salt og legg i en arbeidsbolle, legg et lett trykk på aubergineskivene. La stå i ca 30 min. Bitterstoffer trekkes ut av auberginene Skyll av saltet og tørk i kjøkkenpapir.. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett hakket løk, hvitløk og chili uten kjerner og la surre i 2-3 min til løken er blank. Tilsett aubergine og stek videre i 3-4 min under omrøring. Del squash og paprika i terninger og stek i 4-5 min til alt begynner å bli mørt. Ha i flådde kuttede tomater uten kjerner, timian, rosmarin, knust laurbærblad, salt og pepper. Kok videre under omrøring i 2-3 min. Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30-40. Ha i basilikum rett før servering. Varm stekeovnen til 125 ºC. Finhakk urter og hvitløk og bland med malt loff eller kjør alt i en hurtighakker til en finmasse. Tilsett finrevet parmesan, revet sitronskall og olivenolje. Stek lammefileten i varm olje tilsatt smør og 1 kvist frisk rosmarin. Stek 2-3 min rundt det hele. Dryss på salt og pepper. Legg i et ildfast fat og legg over brødblandingen. Etterstek ev 5-6 min i varm stekeovn ved 125 ˚C. Bruk grillen det siste min slik at toppingen blir gyllen og sprø. La filetene hvile 5-6 min før de skjæres opp. Server med ratatouille, potetmos eller stekte poteter.