Lammekjøttboller med stilton
Oppskrift av: Therese Søgård
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kjøttbollene:
1 stk
hakketløk2 fedd
hvitløk2 dl
havregryn500 g
lammekjøttdeig125 g
smuldretstilton1 stk
eggSausen:
2 ss
olivenolje1 stk
hakketløk175 g
skivetchampignon2 ss
tomatpuré1.5 dl
kjøttbuljongSlik gjør du det:
Sett ovnen på 200 grader. Kjør grovhakket løk, hvitløk og havregryn i kjøkkenmaskinen til du får en jevnt masse. Legg deigen i en bolle, og tilsett lammekjøttdeigen og smuldret stilton. Rør inn egg og persille. Form små kjøttboller på størrelse med valnøtter og brun i stekepannen for å gi kjøttbollene en stekeskorpe. Stek stiltonkjøttbollene i 20-25 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte. I mellomtiden kan du steke hakket løk i litt olje. Tilsett soppen når løken begynner å brunes. Stek videre i 2-3 minutter før du tilsetter tomatene, tomatpuré og kjøttbuljong. La sausen småkoke i 8-10 minutter til den begynner å tykne. Legg kjøttbollene i sausen og la det trekke i ett minutt. Server med nudler.