Lammestek fylt med fetaost og tomater
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
lammelår2 stk
sjalottløk10 stk
oliven, sorte100 g
soltørkede tomater80 g
fetaost2 ts
provencekrydder0.5 ts
salt1 ts
pepperSlik gjør du det:
Lammestek fylt med fetaost, tomater, urtekrydder - det er vel verdt å prøve. Uvante smaker for noen, men veldig populær nær middelhavsområdet. 1. Ben ut lammesteken eller kjøp en surret lammestek som du tar av nettingen på slik at den kan fylles. 2. Skjær løk, oliven, tomater og fetaost i biter. Fordel dette i lammesteken og dryss over krydder, salt og pepper. 3. Rull steken sammen og surr godt med hyssing. 4. Legg steken over i en langpanne. Stikk inn et steketermometer, men styr unna fyllet da det vil gi feil kjernetemperatur på kjøttet. Stek på 125 grader til termometeret viser ca. 70 grader for rosa og 76 grader for grå. La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring. Server steken med ovnsbakte eller gratinerte poteter og en tomatsalat.