Langstekt elgstek

Langstekt elgstek

Høsten er høysesong for viltkjøtt og elgsteken er det norskeste av det norske når det gjelder viltretter.

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Brun kjøttet i smør i varm panne. Legg i kvister med frisk timian og dryss over salt, pepper og knuste enebær. Legg steken i et ildfast fat og hell over stekesjy og timiankvister. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovn ved 80 °C og stek i 6-8 timer eller ved 100°C i 3-4 timer. NB steketiden er avhengig av tykkelsen på steken! En tykk rund stek tåler lengre steketid enn en lang "slank" stek, bruk steketermometer! Stek til termometeret viser 65 °C for rosa kjøtt og 70 °C for gjennomstekt. Pakk steken inn i aluminiumsfolie og la den holde seg varm og hvile i ca 30 min før oppskjæring. Saus: Får du ikke tak i kraft eller fond på glass, kan du koke din egen kraft eller bruke buljongterning. Bland sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt rømme og maisenna. Kok opp og la koke uten lokk til halv mengde. Visp inn rømme og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Server med kokte eller stekte poteter og for eksempel rosenkål og staver av gulrot og sellerirot. Rørte tyttebær smaker også godt ved siden av.

Kanskje disse også frister?