Lettsaltet kyllingbryst med stangselleri- og pepperrotsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet1 ss
salt, grovt1 ts
sukkerLake:
0.5 l
vann1 stk
liten løk1 fedd
hvitløk1 stk
laurbærblad4 stk
pepperkornSalat:
0.75 dl
fløte2 ss
sitronsaft0.5 ss
honning, flytende4 stk
stangselleri1 stk
slangeagurk, i skiver4 stk
sherry tomatSlik gjør du det:
Gni kyllingfiletene inn med salt og sukkerblandingen. Kok opp vann og resten av ingrediensene til laken og la trekke under lokk i ca 10 min. Tørk av salt og sukkerblandingen på kyllingfiletene og legg i laken kok opp og la trekke under lokk (ved ca 80 ºC) i 7-8 min. Trekk gryten vekk fra platen og la kyllingfiletene hvile i laken i 5-10 min. Rør sammen fløte og sitronsaft, tilsett revet pepperot og smak til med honning, salt og pepper. Snitt stangselleri fint opp og riv slangeagurk grovt opp på et råkostjern. Tomater deles i båter. Finhakk persille eller karse og vend inn i fløtedressingen sammen med grønnsakene. Skjær kyllingfiletene i skiver og anrett på en seng av rucculasalat (eller annen salat), og legg stangselleri- og pepperrotsalaten rundt. Server med brød. Tips: Stangselleri kan erstattes av ca jordskokker