Linsesuppe med lettsaltet flesk
Du har ikke smakt maken til linsesuppe.
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
150 g
flesk, lettsaltet1 stk
løk2 stk
vårløk4 dl
linser (små, røde)1 l
hønsebuljong3 stk
stangselleri2 stk
gulrot3 fedd
hvitløk1 neve
bladpersilleSlik gjør du det:
Hentet fra kokeboken "Norsk & unorsk" av Anse Kjersem, Anne Manglerud og Moje Sørensen Linser trenger ikke bløtlegges før bruk. Denne linsesuppen er en god variant til ertesuppe. Skjær flesket i små biter og stek det i en kasserolle uten at det blir brunt. Ta det opp og sett til side. Stek finhakket løk og vårløk i fettet fra flesket til løken er myk og gyllen. Rør inn linsene og tilsett hønsebuljong. Kok opp og tilsett flesket, finhakket stangselleri, gulrøtter i små terninger, finhakket hvitløk og persille. Legg på lokk og la trekke i ca 1 time. Smak til med salt og pepper. Tips: Ertesuppe med mynte og karri En enkel og spennende variant av ertesuppe får du ved å tilsette 0,25 ts tørket mynte i 0,25 ts karri per porsjon sammen med grønnsakene. Ønskes sterkere smak kan det brukes mer karri, men ikke ha i mer mynte. Timian kan da sløyfes.