Marinerte kjøttspyd med gresk salat
Saftige grillsyd og superenkel salat
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
1.5 ts
engelsk sennepspulver1.5 ts
paprikapulver3 ss
olivenolje500 g
entrecôteGresk salat med vannmelon
150 g
salatblanding400 g
tomat4 skiver
vannmelon0.5 stk
rødløk20 stk
oliven, sorte100 g
fetaost1 fedd
hvitløk1 ss
balsamicoeddik0.5 ts
salt og nykvernet pepperSlik gjør du det:
Ha alt krydderet og oljen til kjøttspydene i en brødpose, gjerne av den typen med zip-lås, og bland det sammen.
Legg kjøttstykket foran deg og klapp det til slik at du får forhåldsvis rette kanter før du skjærer det i ca. 3 cm brede skiver. Hvor mange du får, avhenger av hvordan kjøttstykket ditt ser ut.
Legg kjøttet i marinaden og gni marinaden inn i kjøttet. La kjøttet marineres på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet over natta. Da kan du vente med saltet frem til grilltidspunktet.
Ta kjøttet ut av marinaden og træ strimlene på grillspyd.
Grill spydene på sterk varme i ca. 3 minutter på hver side.
For salaten vasker og tørker du føst salaten og fordeler den utover et stort serveringsfat. Skjær opp tomatene og vannmelonen i mindre biter og rødløken i tynne ringer og fordel over salaten.
Riv hvitløkfeddet på den fineste siden av rivjernet og bland det sammen med olje, balsamico, salt og pepper. Hell dressingen over salaten like før servering.