Middelhavsuppe
Masse grønt gjør denne suppen til en vitaminbombe, og så smaker den så godt også!
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 ss
smør2 stk
stilker stangselleri2 stk
gulrot1 bokser
tomatboks1.5 dl
rødvin12 dl
grønnsaksbuljong1 ts
oregano tørket1 ts
basilikum, tørket200 g
hermetiske, brune bønner250 g
hermetiske, røde bønner1 stk
squash1 ss
tomatpuré1 ss
hvetemel1 beger
matyoghurt1 ts
salt1 krm
pepperTil servering:
4 ss
pesto2 dl
kesamSlik gjør du det:
Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5. minutter. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre ca. 15 minutter. Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpure, hermetiskebønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett 1 ss hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen. Tips: Hvis man tilsetter 1 ss hvetemel i begeret med matyoghurt før den tilsettes den varme væsken, blir matyoghurten mer kokestabil, men husk suppen må ikke fosskoke etter at matyoghurten er tilsatt. Bland sammen kesam og pesto, og server suppen med en god spiseskje av kesampestoen, og godt brød.