Middelhavsuppe

Middelhavsuppe

Masse grønt gjør denne suppen til en vitaminbombe, og så smaker den så godt også!

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5. minutter. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre ca. 15 minutter. Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpure, hermetiskebønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett 1 ss hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen. Tips: Hvis man tilsetter 1 ss hvetemel i begeret med matyoghurt før den tilsettes den varme væsken, blir matyoghurten mer kokestabil, men husk suppen må ikke fosskoke etter at matyoghurten er tilsatt. Bland sammen kesam og pesto, og server suppen med en god spiseskje av kesampestoen, og godt brød.

Kanskje disse også frister?