Moussaka
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
2 stk
aubergine2 ss
smør400 g
karbonadedeig2 stk
løk, i strimler200 g
tomatboks50 g
tomatpuré1 ts
salt1 stk
laurbærblad, knust1 bt
persille, finhakket0.5 ts
pepper3 fedd
hvitløk, finhakket1 ts
oregano, tørket1 l
kjøttbuljongOstesaus:
50 g
smør50 g
hvetemel5 dl
melk3 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
muskat, revetSlik gjør du det:
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør i en stekepanne. Brun kjøtt og løk i smør, tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Bland inn tomater, tomatpure, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes. Stek moussaka i stekeovn på 160 grader i ca. 45 minutter. Server med brød og en frisk salat til.