Müslirundstykker
Saftige og smakfulle rundstykker med gresskarkjerner og tørket frukt. Smaker godt til syltetøy eller en god ost.
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
3.5 dl
vann300 g
hvetemel100 g
havregryn100 g
hvete, sammalt og grov10 g
havsalt25 g
gjær50 g
hakkede svisker50 g
hakkede aprikos erSlik gjør du det:
(12 stk) Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 min på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 7 min. Nå tilsettes resten av vannet, litt etter litt. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate. La deigen hvile i ca. 1 time. Del deigen i tre like emner og form til runde boller. Del hver bolle i fire like deler. Pensle med vann og dypp rundstykkene i gresskarkjerner. Sett dem på en stekeplate og hev til dobbel størrelse. Stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.