Neslerisotto
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større planter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke "svi" når du tar på dem. Skyll neslene godt i kaldt vann. Kok opp vann og legg i neslene. Kok opp på nytt og la trekke i 3-4 min. Ha over i en sikt og skyll under rennende kaldt vann. La neslene renne godt av seg og hakk dem opp med en kniv. Finhakk sjalottløk og fres i olje sammen med risen, til alt er blankt. Hell på hvitvin og kok inn. Øs over hønsebuljong litt etter litt. Kraften skal koke helt inn mellom hver gang, før du tilsetter ny kraft. Rør jevnlig under hele kokeprosessen. Det vil ta ca. 20 min før risen er ferdig kokt og all kraften er tilsatt. Rør inn de hakkede kokte neslene, smør og revet parmesan og smak til med salt og pepper.