Ørret med syrlig eplesaus og urterisotto
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
ørretfiletSyrlig eplesaus:
3 dl
eplemost2 stk
eple200 g
crème fraîche1 ts
sukkerUrterisotto:
0.5 stk
løk2 stk
finhakket vårløk1 ss
olivenolje1.5 dl
ris, rundkornet2 ss
smør4 ss
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Kok opp eplemosten, tilsett eple i terninger og la eplebitene trekke i eplemosten i 1-2 min til de er knapt møre .Ta opp epleterningene og kok eplemosten inn til det halve. Tilsett crème fraiche og kok til sausen tykner. Skjær ørretfileten opp i skiver, og grill eller stek med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og brunstekt og ørreten er gjennomstekt. Dryss på salt og pepper. Tilsett de kokte epleterningene i sausen sammen med syltet gresskar rett før servering . Smak til med salt, pepper og sukker. Server med urterisotto. Urterisotto: Surr finhakket løk og vårløk/purre i olje. Tilsett ris og rør til risen er blank. Spe med varm buljong i flere omganger. La buljongen koke helt inn før ny tilsettes. Rør om slik at risen ikke setter seg fast. Forsett med speingen til risen er mør og har konsistens som en litt tykk grøt. Trekk kasserollen vekk fra platen og tilsett smør, parmesan og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.