Ovnsbakt kveite med grønt urtelokk
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
720 g
beinfri kveite filet0.5 l
vann40 g
saltTomatkompott
2 stk
finhakket sjalottløk2 fedd
hvitløk, finhakket1 ss
tomatpuré2 ss
olivenolje1 dl
hvitvin400 g
tomatboks1 ss
basilikum2 ts
sukker, bruntUrtegrønt
2 ss
persille1 ss
basilikum50 g
brødraspParmesankremsaus
4 dl
kremfløte1 dl
melk100 g
parmesan, nyrevet0.5 ss
sitronsaftStekt sopp
1 ss
smør1 ss
solsikkeoljeSlik gjør du det:
Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir. Surr tomatpure i litt olje sammen med løk og hvitløk. Tilsett hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett tomatene og kok det hele til det blir en tykk grøt. Press blandingen gjennom en finsil. Smak til med salt, pepper, sukker og frisk basilikum. Avkjøl og fordel blandingen oppå kveita. Rens persille og basilikum for stilk og skyll de for sand. Kjør så i en foodprosessor/barmixer sammen med pankomel til det blir en lysegrønn masse. Strø det på toppen av fisken. Bak kveitefiletene i ovn ved 200 grader C i 6 til 8 minutter. Kok inn fløte og melk til det tykner litt. Smak til med revet parmesanost, salt, pepper og litt sitronsaft. Rens soppen godt med en børste og del de største. Stek dem på høy varme i litt solsikkeolje og smør. Ikke ha for mye sopp i pannen da kan den bli kokt og ikke stekt. Smak til med salt og pepper.