Ovnsbakt ørret med paprika og agurksalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
ørretfilet med skinn30 g
smøri tynne skiver6 ss
hakketpaprikaAgurksalat
1 stk
slangeagurk, i skiver0.75 ts
salt1 ss
olje0.75 ss
eddik0.5 ts
pepper, sort og nykvernetSlik gjør du det:
Av Arne Leiren, Kystvaktsskipet Andenes Legg ørretfilet med skinnsiden ned på et ark aluminiumsfolie. Dryss over salt og pepper og legg over skiver av smør og finhakket paprika. Brett aluminiumsfolien sammen, pass på at skjøten kommer opp. Legg på et stekebrett i varm stekeovn 160 °C i 20-30 min. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. La fisken hvile 5-6 min. Bruk to stekespader og løft fiskekjøttet av skinnet som blir liggende igjen i aluminiumsfolien. Server med kokte poteter, agurksalat og rømme smakt til med litt sitron, sukker, salt og pepper. Agurksalat: Skyll agurken og fjern eventuelt skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker eventuelt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.