Ovnsbakte koteletter med epler
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
svinekotelett2 ss
hvetemel1 knivsodd
kajennepepper1 dl
solbærsirup2 stk
eple, syrlig3 dl
buljongterningSlik gjør du det:
I ovn ved 200° i 10-15 minutter. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun kotelettene rakst på begge sider. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat. Dryss mel i stekepannen, rør godt og spe med terningbuljong og solbærsirup. Kok sausen på sterk varme i ca. 5 minutter. Smak den til med kajennepepper, eventuelt også mer salt. Hell sausen ved siden av kotelettene. Skjær eplene i båter og legg dem i sausen. Etterstek kotelettene midt i ovnen. Server kotelettene i sausen, garner med paprikastrimler og agurk.