Ovnsstekte svinekoteletter

Ovnsstekte svinekoteletter

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Del kotelettene i to og brunraskt i olje/mør i en varm panne. Kotelettene skal ikke gjennomstekes. Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver. Legg grønnsaker og brunet kjøtt i en ildfast panne. Bland sammen hermetisk tomater, finhakket hvitløk, knust buljongterning, salt, pepper og urtekrydder og hell over kjøtt og grønnsaker i formen. Væsken skal stå halvt opp på kjøtt og grønnsaker. Etterfyll om nødvendig med litt vann eller hvitvin. Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie. Stek i varm stekeovn. Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen. 100 ºC 6-7 timer, øk temperaturen til 225 ºC de siste 30 min før servering 125 ºC 4-5 timer 175 ºC 1 - 1 ½ time 200 ºC ca 1 time Lokk eller aluminiumsfolie kan tas av mot slutten for å få en stekeskorpe på retten, øk temperaturen til 225 ºC. Server med kokte eller stekte poteter.

Kanskje disse også frister?