Paella
Paella er spanias nasjonalrett. Nydelig mat som er morsom å lage sommer som vinter.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
20 stk
kyllingklubber2 stk
løk3 stk
hvitløksfedd300 g
paellaris2 stk
store tomat1 ts
cayennepepper1 klype
safran1 stk
paprika, rød200 g
erter25 stk
reker0.5 kg
blåskjell3 ss
finhakket persille1 stk
sitronSlik gjør du det:
Legg paellapanna (eller en stor stekepanna) på grillen - eller på stekeovnen og ha i godt med olje. Stek kyllingklubbene gylne. Finhakk løken og stek den også gyllen. Ha i hvitløken og stek i ca ett minutt, men den skal ikke svi seg. Ha i risen og hvitvinen. La det koke inn. Rør godt rundt hele tiden og pass på at ikke risen svir seg. Ha i litt og litt av fiskebuljongen, pass på at den koker helt inn før du sper på med mer. (Fortsett prosessen mens du har i resten av ingrediensene). Hakk tomatene og ha i panna. Bland ut safranen i litt varmt vann og hell i panna sammen med cayennepepper. Del opp paprikaen og ha i pannen. Ha i erter, reker og blåskjell. Dekk pannen med lokk eller aluminiumsfolie. Når blåskjellene er åpne er maten klar. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.