Paella

Paella

Paella er spanias nasjonalrett. Nydelig mat som er morsom å lage sommer som vinter.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg paellapanna (eller en stor stekepanna) på grillen - eller på stekeovnen og ha i godt med olje. Stek kyllingklubbene gylne. Finhakk løken og stek den også gyllen. Ha i hvitløken og stek i ca ett minutt, men den skal ikke svi seg. Ha i risen og hvitvinen. La det koke inn. Rør godt rundt hele tiden og pass på at ikke risen svir seg. Ha i litt og litt av fiskebuljongen, pass på at den koker helt inn før du sper på med mer. (Fortsett prosessen mens du har i resten av ingrediensene). Hakk tomatene og ha i panna. Bland ut safranen i litt varmt vann og hell i panna sammen med cayennepepper. Del opp paprikaen og ha i pannen. Ha i erter, reker og blåskjell. Dekk pannen med lokk eller aluminiumsfolie. Når blåskjellene er åpne er maten klar. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Kanskje disse også frister?