Pariserbøf
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
renskåret banke kjøtt4 stk
stor skive form loff4 ss
hakket rødløk4 ss
hakkede små kapers4 ss
hakket rødbet e4 stk
eggeplomme4 ss
pepperot, revetSlik gjør du det:
Kvern kjøtt en gang på grov skive. Be ev om hjelp i butikken (eller til nød bruk nykvernet karbonadedeig). Kutt opp alt tilbehør og legg i skåler hver for seg. Form det kvernede kjøttet til firkantede biffer som akkurat dekker loffskiven. Legg skivene med kjøttet ned mot skjærebrettet og press loffskivene godt på plass. Smør undersiden av loffskivene med smør og legg i middelsvarm stekepanne med litt smør og stek med kjøttsiden ned i ca 6 min. Snu og stek loffskivene ned i pannen til loffskivene er gyllene. Legg opp på tallerken, men tilbehør i små "hauger" rundt. En eggeplomme i en løkring på toppen av bøfen og revet pepperrot over. Oppskrift hentet fra kokeboken: "Menn som koker" av Uleberg, Namstad og Johnsæter, Papp forlag.